Voedingsadvies

Voeding staat voor velen in relatie met een lang, gezond leven èn daarbij lekker vitaal blijven. LeefEcht! helpt je naar een gezondere leefstijl, dat betekent o.a. dat je leert om bewust en gevarieerd te eten.

Als het gaat om gezondheid, dan is 'puur' de beste keuze. Enkele voorbeelden van pure producten zijn; groenten, fruit, volle graanproducten, zuivel, noten en zaden, eieren, vlees en vis. Deze voedingsmiddelen leveren smaak, zijn hoog in voedingswaarden en zorgen voor verzadiging. Daardoor val je af, krijg je energie en ga je er beter uit zien. In mijn praktijk leer ik cliënten om te schakelen naar een puur gezond eetpatroon. Belangrijk daarbij vind ik afstemming op de persoon, samen werken we aan een haalbaar doel wat past bij de cliënt. Stap voor stap zetten we ongezonde gewoonten om in gezonde gewoonte, die je op de automatische piloot gaat doen. Dan ben je goed op weg naar blijvend gewichtsverlies.

De uitgangspunten voor PuurGezond zijn gebaseerd op wetenschappelijke gronden zoals de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad en de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden van vitamines, mineralen en vezels.

 

 

 

Running Therapie

Runningtherapie is het inzetten van heel rustig hardlopen (een rustige duurloop) ten behoeve van het (over)belaste brein waar mensen in de tegenwoordige maatschappij vaak mee te maken heeft. Het is een therapievorm waarbij je (weer) met je lichaam bezig bent. De positieve effecten ervan ervaar je zowel op geestelijk als lichamelijk gebied.

Lees meer